Biorevitalizarea – hidratarea intensă a pielii 

Biorevitalizarea este o tehnică de injectare pentru întinerirea pielii prin introducerea acidului hialuronic în straturile sale profunde. Această substanță este absolut naturală pentru corpul uman și este sintetizată în țesuturi chiar de la naștere. La vârsta de 25 de ani, producția acestui compus polimeric începe să scadă, iar deficiența acestuia duce la o deteriorare a turgorului, la apariția ridurilor, la hiperpigmentare și la alte probleme estetice ale pielii. Biorevitalizarea pielii vă permite să completați deficiența de acid hialuronic, să opriți procesul de îmbătrânire și să readuceți fața și corpul la un aspect tânăr și sănătos.

Principiul biorevitalizării

Sarcina principală a injecțiilor de biorevitalizare este combaterea îmbătrânirii premature a pielii. Literal, „biorevitalizarea” poate fi tradusă prin „renaștere naturală”, ceea ce este adevărat. Studiile au constatat că administrarea subcutanată a dozelor minime de medicament în timpul procedurii de biorevitalizare nu funcționează doar ca terapie de substituție, ci activează producerea propriului acid hialuronic și stimulează activitatea celulelor fibroblaste responsabile de sinteza colagenului și elastinei.

Preparatul de acid hialuronic utilizat în biorevitalizare este componenta principală a matricei extracelulare, care asigură distribuția umidității, creând o hidroechilibru optimă în epidermă și participând la sinteza fibrelor de colagen și elastină. Activitatea sa antioxidantă împotriva radicalilor liberi crește eficacitatea sa în lupta împotriva proceselor de îmbătrânire. Aceste funcții au transformat HA într-un elixir al tinereții pentru îmbătrânirea pielii, prin urmare, biorevitalizarea injectabilă a feței este una dintre cele mai eficiente metode de prevenire și corectare a modificărilor legate de vârstă, precum și a altor defecte ale pielii..

Când și cine are nevoie de o procedură de biorevitalizare

Biorevitalizarea pielii feței și a corpului merită să începeți de la 25-30 de ani. Fiecare caz este individual, deoarece calitatea pielii depinde de genetică, precum și de impactul factorilor negativi externi și interni. Cu toate acestea, de regulă, până la această vârstă corpul încetează să producă complet acid hialuronic și necesită o oarecare „reîncărcare” din exterior. Prevenirea îmbătrânirii pielii la această vârstă este mult mai ușoară și mai ieftină. Principalele indicații pentru procedura de biorevitalizare sunt:
* riduri mici mimice;
* scăderea turgoului și elasticității pielii;
* culoarea plictisitoare a pielii;
* încălcarea echilibrului apei (uscăciune, peeling);
* hiperfuncție a glandelor sebacee (luciu uleios, acnee);
* hiperpigmentare.

Biorevitalizarea este prezentată ca o etapă pregătitoare pentru peeling, restabilirea după laser și chirurgie plastică. Acidul hialuronic accelerează procesul de vindecare în timpul perioadei de reabilitare după aceste proceduri și le îmbunătățește efectul. Biorevitalizarea pielii din jurul ochilor face o treabă excelentă în problema cu cearcăne și pungi sub ochi.

Cosmetologii AMC recomandă efectuarea biorevitalizării înainte de a călători în țări cu climă foarte caldă sau, dimpotrivă, rece, pentru a restabili echilibrul normal de umiditate al pielii. Normalizarea glandelor sebacee permite utilizarea biorevitalizantelor ca modalitate de tratare a acneei și postacneei, chiar și la adolescenți. Procedura se efectuează nu numai pe pielea feței, ci și pe gât, decolteu și chiar pe mâini.

Cum se efectuează procedura de biorevitalizare

  1. Ca orice altă procedură cosmetică, biorevitalizarea necesită consultarea prealabilă a medicului cosmetolog cu experiență. Numai după o examinare amănunțită a pacientului și efectuarea de investigațiilor de diagnostic putem începe procesul de întinerire. În timpul consultației se alege medicamentul și strategia ulterioară de tratament.
  2. Imediat înainte de biorevitalizare, pielea este curățată și tratată cu un dezinfectant. Un medicament special selectat este injectat intradermic în zonele pielii cu cele mai evidente semne de îmbătrânire. Biorevitalizarea se efectuează cu o seringă cu cel mai subțire ac, ceea ce face procedura aproape nedureroasă, deși unii pacienți observă prezența unui disconfort minor.
  3. Pentru persoanele cu un prag scăzut de sensibilitate la durere, se folosește anestezie de aplicare (de suprafață) (utilizarea anesteziei nu este inclusă în prețul biorevitalizării și se plătește separat).
  4. Biorevitalizarea este injectată în piele până când apar mici papule, care se dizolvă în 24 de ore.
  5. După procedură, pielea este răcită și tratată cu agenți antiinflamatori.
  6. De obicei, cursul constă din 3-5 proceduri cu o frecvență de 10-20 de zile și apoi o procedură la fiecare șase luni pentru prevenire.

Posibile contraindicații

Chiar și o procedură atât de sigură precum biorevitalizarea poate avea efecte secundare, deși nu apar des. Uneori, pacienții observă o ușoară durere și umflături la locul injectării, foarte rar se observă dezvoltarea de microematoame și vânătăi. Toate aceste simptome sunt de scurtă durată și nu prezintă un pericol pentru sănătate. Cu toate acestea, există o serie de condiții în care biorevitalizarea este în general contraindicată:
- boli oncologice;
- epilepsie;
- administrarea de medicamente care subțiază sângele;
- boli ale sistemului de coagulare a sângelui;
- procese inflamatorii acute (ORVI, herpes etc.);
- reacții alergice la componentele medicamentului.

Pentru ca procedura să treacă fără consecințe, trebuie să vă amintiți că cu 3 zile înainte de aceasta trebuie să încetați să luați anticoagulante și să nu mai beți băuturi alcoolice.

Beneficiile biorevitalizării la American Medical Center

Biorevitalizarea feței și a corpului are multe avantaje în comparație cu alte metode de întinerire a pielii:

*  impact asupra straturilor profunde ale pielii (multe produse cosmetice externe includ acidul hialuronic, dar dimensiunea moleculei sale este prea mare pentru a pătrunde adânc în epidermă, prin urmare astfel de produse asigură doar hidratare externă, iar „injecțiile tinereții” transportă moleculele HA direct la straturile medii și interne ale dermei, unde este inclusă în lucrarea la nivel celular);
*  efect rapid al procedurilor (primele rezultate ale biorevitalizării sunt vizibile după 1 și 2 ședințe - ridurile fine sunt netezite vizibil, pielea capătă un ton uniform, culoare și aspect sănătos);
*  efect de lungă durată (în medie, efectul procedurii durează aproximativ șase luni, dar cu îngrijire adecvată pentru piele, această perioadă poate dura până la un an; în același timp, fumatul, stresul, dieta nesănătoasă, somnul problemele și efectul radiației UV pot anula rezultatele procedurii în termen de 3-4 luni);
*  siguranță (cu selectarea corectă a medicamentului și calificarea înaltă a specialistului, riscul de reacții adverse este minim);
*  nu este dureror.

Biorevitalizarea face pielea sănătoasă, tânără, frumoasă și strălucitoare. Cursul de injecții oferă un efect excelent de întinerire timp de 5-10 ani. Costul biorevitalizării poate părea puțin mare, dar rezultatul merită. În viitor, această procedură va economisi o sumă mare de bani cheltuiți pentru tot felul de creme și manipulări cosmetice scumpe, care vor fi necesare pentru a elimina modificările deja mai grave asociate îmbătrânirii pielii.

Biorevitalizarea la American Medical Center

Medicii specialiștii calificați ai Centrului Medical American efectuează procedura folosind cele mai avansate și dovedite preparate de acid hialuronic. Mulți ani de experiență și un nivel ridicat de cunoștințe ale cosmetologilor și dermatologilor vor face biorevitalizarea sigură, nedureroasă și cât mai eficientă posibil. Procedura va oferi frumusețe și tinerețe pielii feței și a corpului, va fi o excelentă prevenire a îmbătrânirii premature.

Costul biorevitalizării faciale puteți afla apelând 022-22-33-11. Clinica American Medical Center oferă cele mai bune prețuri pentru biorevitalizarea feței în Chișinău. Te aștept cu drag! 

MAKE AN APPOINTMENT AT AMC

Make an appointment to AMC:

Mon-Fri: from 8:00 to 20:00
Saturday: from 8:00 to 14:00

You will be contacted as soon as possible

Contact phone:

+373 22 (067) 22 33 11
+373 22 (067) 56 22 11