Tratamentul infertilității feminine

Infertilitatea, incapacitatea de a concepe și a purta un copil reprezintă una dintre problemele frecvente cu care pacienții se adresează specialiștilor. Este important să ținem minte că diagnosticul «infertilitate» nu înseamnă că cuplul nu va putea să devină părinți niciodată. Medicina modernă permite diagnosticul exact cu determinarea cauzei infertilității, precum și oferă metode eficiente de tratament a problemei. Atât femeia, cât și bărbatul poartă aceeași responsabilitate pentru conceperea și nașterea cu succes a unui copil sănătos, de aceea ambii parteneri sunt supuși unui examen medical complex. Dacă s-a constatat că cauza infertilității au fost dereglările sistemului reproducător feminin, atunci este prescris un plan de tratament pentru femeie.

Cauzele infertilității feminine

lista royalPatologia congenitală sau dobândită a organelor reproducătoare feminine: absența sau subdezvoltarea ovarelor, obstrucția trompelor uterine (care devine o cauză frecventă a infertilității secundare la femei după avort), defecte de dezvoltare sau absența uterului.

lista royalInfertilitatea endocrină apare la femei ca urmare a disfuncției ovarelor, glandelor suprarenale, hipofizei sau glandei tiroide. Hormonii necesari nu sunt produși în cantitatea necesară și la momentul potrivit, ceea ce duce la disfuncții în timpul maturării ouălor. Acest tip de infertilitate este cel mai adesea temporar și dispare după normalizarea fondului hormonal.

lista royalPatologiile sistemului imunitar, care pot fi, de asemenea, cauze ale infertilității la femei, se pot manifesta în formarea de către organismul feminin a anticorpilor la spermatozoizi sau la celulele embrionului.

lista royalAbaterile în construcția cromozomilor pot duce la faptul că ouăle fertilizate nu vor fi viabile, sarcina fiind imposibilă, deoarece un ovul mort va fi distrus și scos din cavitatea uterină în timpul menstruației.

Diagnosticarea

Pentru diagnosticarea infertilității, pe lângă colectarea anamnezei și a unui examen vizual ginecologic, sunt necesare o serie de teste și examinări:

lista royalTestele la infecțiile cu transmitere sexuală trebuie să le facă ambii parteneri.

lista royalAnalize de sânge la hormoni. Aceste analize permit confirmarea caracterului endocrin al infertilității. Sângele pentru analiza diferitor hormoni este luat în diferite faze ale ciclului: analiza pentru FSH, LH, prolactină, TTG, T3, T4 este luată în a 2-a-5-a zi a ciclului, iar la progesteron - în zilele a 18-a-a 22-a.

lista royalExamenul cu raze X și ultrasonografia organelor pelviene. Radiografia cu substanță de contrast face posibilă determinarea dacă infertilitatea este cauzată de deformarea sau de patologia uterului, a trompelor uterine, dacă nu sunt aderențe și neoplasme. Ecografia este, de asemenea, folosită pe scară largă pentru a preciza starea trompelor uterine.

La American Medical Center fiecare pacientă beneficiază de un plan individual de tratament al infertilității. Ginecologii experimentați, endocrinologii-ginecologi, ginecologii-oncologi ai clinicii vor face tot posibilul pentru ca sarcina mult așteptată să devină posibilă.

 

PROGRAMEAZĂ-TE LA AMC

Program de lucru AMC:

Luni-Vineri: de la 8:00 la 20:00
Sâmbătă: de la 8:00 la 14:00

În cel mai scurt timp veți fi contactat pentru a stabili toate detaliile programării.

Telefon de contact:

+373 22 (067) 22 33 11
+373 22 (067) 56 22 11