Terapia de substituție hormonală

Menopauza. Dacă e să folosim un limbaj mai simplu, vorbim de reducerea, programată genetic, a funcției ovarelor. Aceasta fiind o stare normală a organismului ca și pubertatea. Mai devreme sau mai târziu, orice femeie trece prin această stare. În anumite condiții însă menopauza poate să nu înrăutățească calitatea vieții.

Este important de știut cum începe menopauza. Menopauza naturală (adică aceea care nu este cauzată de îndepărtarea ovarelor sau de tratamentul medicamentos) nu se dezvoltă peste noapte. De regulă, primele semne ale apropierii menopauzei încep să apară cu câțiva ani înainte de încetarea completă a menstruațiilor. De obicei, fiind vorba de:

lista royalMenstruații neregulate, cu întârzieri.

lista royalCare durează o perioadă mai lungă și sunt mai abundente.

lista royalBufeuri, roșeață a feței, transpirație excesivă.

lista royalUscăciune și disconfort în vagin.

lista royalInsomnii.

lista royalSchimbări frecvente de dispoziție, indispoziție sau depresie.

lista royalSenzație de anxietate, neliniște fără niciun motiv aparent.

lista royalDereglări ale presiunii arteriale

Deoarece menopauza nu este considerată o boală, nu este necesar să vorbim despre un tratament special. Cu toate acestea, dacă femeia dorește să se simtă normal în această perioadă, trebuie să aibă grijă să mențină nivelul hormonal. În plus, în timpul menopauzei este important să monitorizați alimentația (să obțineți suficientă vitamina D, calciu, precum și alte vitamine și minerale), totodată, e nevoie de activitate fizică. Este necesar să se protejeze, în continuare, de sarcina nedorită, deoarece aceasta poate surveni chiar și în prima etapă a menopauzei.

Întârzierea momentului de instalare a menopauzei

Cel mai eficient mod de a amâna instalarea menopauzei este terapia de substituție hormonală. Multe dintre femeile noastre sunt precaute față de hormoni, în general, dar și față de terapia de substituție hormonală, în special.

Ele au temeri că odată cu administrarea acestora, pot acumula în exces greutate, că va crește excesiv părul de pe față și corp etc. În general, auzind cuvântul „hormoni”, femeile refuză terapia de substituție hormonală. În zadar însă. Desigur, există și medicamente nehormonale care pot lupta cu diverse manifestări ale sindromului menopauzei. Cu ajutorul acestora poate fi redusă frecvența și severitatea bufeurilor, îmbunătățită dispoziția, dar și somnul, să fie aplicată terapia de prevenire și tratare a osteoporozei și aterosclerozei. Dar în acest caz trebuie administrate diferite medicamente, fiecare dintre acestea corectând doar câte o abatere. Cauza tuturor acestor dereglări este aceeași - lipsa hormonilor sexuali feminini – a estrogenilor. Și este mult mai eficient de luptatcu cauza, și nu cu efectul, adică să fie compensată lipsa hormonilor.

PROGRAMEAZĂ-TE LA AMC

Program de lucru AMC:

Luni-Vineri: de la 8:00 la 20:00
Sâmbătă: de la 8:00 la 14:00

În cel mai scurt timp veți fi contactat pentru a stabili toate detaliile programării.

Telefon de contact:

+373 22 (067) 22 33 11
+373 22 (067) 56 22 11