ALERGOLOGIE

Alergologia și imunologia reprezintă specialitatea care se ocupă de diagnosticarea, tratarea și prevenirea bolilor alergice, dar și a tulburărilor de imunoreglare și imunodeficiență. Alergiile reprezintă o reacție a sistemul imunitar la o substanță, numită alergen.

Alergenul este perceput de sistemul imunitar drept un ”străin” cu care pornește o “luptă” acerbă pentru a-l elimina. Cele mai frecvente afecțiuni alergice sunt: rinita alergică, astmul, șocul anafilcatic, alergiile alimentare, alergiile medicamentoase, cele provocate de veninul insectelor, eczemele, urticaria sau angioedemul.

Ignorate și netratate la timp, alergiile afectează calitatea vieții și limitează activitățile zilnicie, iar medicația luată fără prescripția medicului, poate provoca consecinţe nefaste. Mai mult, acestea se pot agrava, fiind o amenințare reală pentru siguranța persoanei afectate. Simptomele care ar trebui să vă pună în gardă sunt:  umflarea, înroșirea sau erupțiile pe piele, însoțite de prurit; mâncărimi persistente în nas, strănut; ochi roșii sau lăcrimare; dificultăți de respirație sau tuse în timpul efortului fizic.

Pentru că există diverse forme de alergii, doar un specialist alergolog-imunolog  poate pune un diagnostic corect, iar medicii American Medical Center vă stau la dispoziţie.

La prima vizită, alergologul va elabora un istoric al afecţiunii şi va efectua o examinare aprofundată pentru a determina tipul de alergen. În baza rezultatelor obţinute, specialiştii AMC vă pot ajuta să adoptați un regim alimentar individual, pentru a preîntâmpina episoadele alergice. De asemenea vor prescrie medicamente pentru controlul simptomelor sau imunoterapia pe termen lung pentru scăderea sensibilității la alergeni.

Medicii noştri vă pot ajuta în caz de:

  • Rinită alergică și conjunctivită;
  • Astm bronșic, dermatită atopică;
  • Dermatită alergică de contact;
  • Urticaria (acută și cronică);
  • Angioedem.
ECHIPA MEDICALĂ
Cornogolub Lidia

Cornogolub Lidia

Alergologie

Cornogolub Lidia

Alergologie

PROGRAMEAZĂ-TE LA AMC

Program de lucru AMC:

Luni-Vineri: de la 8:00 la 20:00
Sâmbătă: de la 8:00 la 14:00

În cel mai scurt timp veți fi contactat pentru a stabili toate detaliile programării.

Telefon de contact:

+373 22 (067) 22 33 11
+373 22 (067) 56 22 11