Reumatologie

Departamentul Reumatologie al clinicii noastre se ocupă cu diagnosticarea, tratamentul și prevenirea bolilor reumatologice.

Mai exact, orice articulație care doare, orice inflamație a țesutului conjunctiv, orice durere neclară care afectează oasele și mușchii, febra care se menține și pentru care nu există explicații clare, impune vizita la medicul reumatolog. Cele mai frecvente afecțiuni reumatologice sunt:

 • Artrozele și artritele – inflamații ale articulațiilor;
 • Poliartrita reumatoidă – afectează articulațiile întregului corp;
 • Spondilita anchilozantă – afectează coloana vertebrală;
 • Guta – cea mai frecventă formă de inflamație a articulațiilor;
 • Gonartroza – afectează genunchii și reduce mobilitatea lor;
 • Lupusul Eritematos Sistemic – maladie autoimună care afectează tot corpul;
 • Osteoporoza – “boala oaselor fragile”, apare îndeosebi la femei, după instalarea menopauzei, etc.

În majoritatea cazurilor, afecțiunile reumatologice necesită abordare complexă, multidisciplinară, cu o evaluare exactă a stării tuturor organelor interne ce ar putea fi afectate de boală. AMERICAN MEDICAL CENTER cuprinde toată gama de servicii necesare diagnosticării și tratării afecțiunilor reumatologice: analize de laborator biochimice specifice, teste imunologice și investigații imagistice.

Totodată, La AMERICAN MEDICAL CENTER  veți fi consultați de cei mai buni reumatologi ai Republicii Moldova: prof. dr. LILIANA GROPPA, profesor universitar și doctor habilitat în medicină cu o experiență de peste 40 de ani în domeniul reumatologiei. Dr. Deseatnicova Elena, doctor în știinte medicale, conferențiar universitar cu o experiență de peste 20 de ani și dr. Chișlari Lia, doctor în știinte medicale, conferențiar universitar cu o experiență de peste 16 ani.

Deoarece majoritatea afecțiunilor reumatologice sunt autoimune și se manifestă prin simptome cu caracter general, care pot afecta întreg organismul, ar putea fi necesară implicarea alor medici specialiști, pentru un tablou clinic complet: dermatologie, cardiologie, neurologie, psihologie, nefrologie, etc. La AMERICAN MEDICAL CENTER toți acești doctori vă sunt alături.

Tratamentul și vindecarea bolilor reumatologice are succes dacă este respectată medicamentația indicată de medic, în paralel cu tratamentul de recuperare recomandat. La AMERICAN MEDICAL CENTER, funcționează și Departamentul Fizioterapie, unde puteți efectua o serie de proceduri benefice pentru sănătate. Așadar, dacă simțiți unul din simptomele afecțiunilor reumatologice: durere locală sau durere care se resimte în tot corpul, locul afectat este roșu, umflat, doare și simțiți că nu-l puteți mișca cum se cuvine, adresați-vă pentu o consultație la medicul specialist de la AMERICAN MEDICAL CENTER.

PACHETE MEDICALE
 • Pachet pentru: femei și bărbați
 • Cost: 975 lei
 • Pachet pentru: femei și bărbați
 • Cost: 2060 lei
ECHIPA MEDICALĂ
Groppa Liliana

Groppa Liliana

Reumatologie

Groppa Liliana

Reumatologie
Deseatnicova Elena

Deseatnicova Elena

Reumatologie

Deseatnicova Elena

Reumatologie
Chișlari Lia

Chișlari Lia

Reumatologie

Chișlari Lia

Reumatologie
Grosu Maia

Grosu Maia

Reumatologie

Grosu Maia

Reumatologie

PROGRAMEAZĂ-TE LA AMC

Program de lucru AMC:

Luni-Vineri: de la 8:00 la 20:00
Sâmbătă: de la 8:00 la 14:00

În cel mai scurt timp veți fi contactat pentru a stabili toate detaliile programării.

Telefon de contact:

+373 22 (067) 22 33 11
+373 22 (067) 56 22 11