Rheumatology

Departamentul “Reumatologie” al clinicii noastre se axează, în prim plan, pe depistarea, diagnosticarea corectă și tratamentul afecțiunilor reumatologice.

Mai exact, orice articulație care doare, orice inflamație a țesutului conjunctiv, orice durere neclară ce cuprinde oasele și mușchii, orice febră ce se menține și nu-i găsiți cauza impune vizita la medicul reumatolog. Cele mai frecvente afecțiuni reumatologice sunt:

 • Artrozele și artritele – inflamații ale articulațiilor;
 • Poliartrita reumatoidă – afectează articulațiile întregului corp;
 • Spondilita anchilozantă – afectează coloana vertebrală;
 • Guta – cea mai frecventă formă de inflamație a articulațiilor;
 • Gonartroza – afectează genunchii și reduce mobilitatea lor;
 • Lupusul Eritematos Sistemic – maladie autoimună care afectează tot corpul;
 • Osteoporoza – “boala oaselor fragile”, apare îndeosebi la femei, după instalarea menopauzei, etc.

În majoritatea cazurilor, afecțiunile reumatologice necesită abordare complexă, multidisciplinară, cu o evaluare extrem de exactă a stării tuturor organelor interne ce pot avea de suferit. AMERICAN MEDICAL CENTER cuprinde toată gama de servicii necesare diagnosticării și tratării afecțiunilor reumatologice: analize de laborator biochimice specifice, teste imunologice și investigații imagistice.

Totodată, La AMERICAN MEDICAL CENTER  oferă consultații cei mai buni reumatologi al Republicii Moldova: prof. dr. LILIANA GROPPA, profesor universitar și doctor habilitat în medicină cu o experiență de peste 40 de ani în domeniul de reumatologie. Dr. Deseatnicova Elena, doctor în știinte medicale, conferențiar universitar cu o experiență de peste 20 de ani și dr. Chișlari Lia, doctor în știinte medicale, conferențiar universitar cu o experiență de peste 16 de ani.

Deoarece majoritatea afecțiunilor reumatologice sunt autoimune și au un caracter generalizat, adică pot afecta întreg organismul, evaluarea completă a bolii poate necesita și implicarea altor doctori din alte specialități: dermatologie, cardiologie, neurologie, psihologie, nefrologie, etc. La AMERICAN MEDICAL CENTER toți acești specialiști îi găsiți cu ușurință.

Tratamentul și vindecarea bolilor reumatologice are succes dacă se respectă administrarea corectă a medicamentelor stabilite de medic în paralel cu diverse proceduri de recuperare. La AMERICAN MEDICAL CENTER, este accesibil și Departamentul de Fizioterapie, unde puteți efectua o serie de proceduri benefice pentru sănătate. Așadar, dacă simțiți una din simptomele afecțiunilor reumatologice: durere locală sau generalizată, locul afectat este roșu, este umflat, vă doare și simțiți că nu-l puteți mișca cum se cuvine, adresați-vă pentu o consultație profesionistă la AMERICAN MEDICAL CENTER.

MEDICAL PROGRAMS
 • Designed for: man and woman
 • Price: 975 lei
 • Designed for: man and woman
 • Price: 2060 lei
MEDICAL TEAM
Groppa Liliana

Groppa Liliana

Rheumatology

Groppa Liliana

Rheumatology
Deseatnicova Elena

Deseatnicova Elena

Rheumatology

Deseatnicova Elena

Rheumatology
Kishlar Lia

Kishlar Lia

Rheumatology

Kishlar Lia

Rheumatology
Grosu Maia

Grosu Maia

Rheumatology

Grosu Maia

Rheumatology

MAKE AN APPOINTMENT AT AMC

Make an appointment to AMC:

Mon-Fri: from 8:00 to 20:00
Saturday: from 8:00 to 14:00

You will be contacted as soon as possible

Contact phone:

+373 22 (067) 22 33 11
+373 22 (067) 56 22 11