ALLERGOLOGY

Alergologia și imunologia reprezintă specialitatea care se ocupă de diagnosticarea, tratarea și prevenirea bolilor alergice, dar și a tulburărilor de imunoreglare și imunodeficiențe. Alergiile reprezintă o reacție a sistemul imunitar la o substanță, numită alergen.

Alergenul este perceput de sistemul imunitar drept un ”străin” cu care pornește o “luptă” acerbă pentru a-l elimina. Cele mai frecvente afecțiuni alergice sunt: rinita alergică, astmul, anafilaxia, alergiile alimentare, alergiile la medicamente, cele la veninul insectelor, eczemele, urticaria sau angioedemul.

Ignorate și netratate la timp, alergiile afectează calitatea vieții și limitează activitățile zilnicie. Mai mult, acestea se pot agrava, fiind o amenințare reală pentru siguranța persoanei afectate. Simptomele care ar trebui să vă pună în gardă sunt:  umflarea, înroșirea sau erupții pe piele, însoțite de prurit; mâncărimi persistente în nas, strănut; ochii roșii sau lăcrimare; dificultăți de respirație sau tuse în timpul efortului fizic.

Alergia nu tolerează, însă, auto-medicația care poate provoca consecinţe nefaste. Pentru că există diverse forme de alergii, doar un specialist alergolog-imunolog  poate pune un diagnostic correct, iar medicii American Medical Center vă stau la dispoziţie.

La prima vizită, alergologul va elabora un istoric al afecţiunii şi va efectua o examinare aprofundată pentru a determina tipul de alergen. În baza rezultatelor obţinute, specialiştii AMC vă pot ajuta să adoptați un regim alimentar individual, pentru a preîntâmpina episoadele alergice. De asemenea vor prescrie medicamente pentru controlul simptomelor sau imunoterapia pe termen lung pentru scăderea sensibilității la factorii alergici.

Medicii noştri vă pot ajuta în caz de:

  • Rinită alergică și conjunctivită;
  • Astm bronșic, dermatită atopică;
  • Dermatită alergică de contact;
  • Urticaria (acută și cronică);
  • Angioedem.
MEDICAL TEAM
Cornogolub Lidia

Cornogolub Lidia

Allergology

Cornogolub Lidia

Allergology

MAKE AN APPOINTMENT AT AMC

Make an appointment to AMC:

Mon-Fri: from 8:00 to 20:00
Saturday: from 8:00 to 14:00

You will be contacted as soon as possible

Contact phone:

+373 22 (067) 22 33 11
+373 22 (067) 56 22 11